Quantcast
Channel: Forsiden - Haugesund kommune
Viewing all 695 articles
Browse latest View live

Privatskole

$
0
0

privatSkoler som er i privat eie. Disse skolene er regulert av privatskoleloven. 

 

Lokal beskrivelse

Den loven som regulerer frittstående grunnskoler og frittstående videregående skoler heter 'lov om frittstående skolar(friskolelova)'. Privatskoleloven har regler om godkjenning av private skoler med rett til statstilskudd.

For at en skole skal kunne godkjennes må den drive sin virksomhet på følgende grunnlag:
a) religiøst, b) anerkjent pedagogisk retning, c) internasjonalt, d) særskilt tilrettelagt videregående opplæring i kombinasjon med toppidrett, e) norsk grunnskoleopplæring i utlandet eller f) særskilt tilrettelagt opplæring for funksjonshemmede.

Gjennom godkjenningsordningen skal staten sikre at de barn og unge som går i en slik privat grunnskole oppfyller opplæringsplikten etter opplæringsloven § 2-1, og den forpliktelse Norge har etter bl.a. barnekonvensjonen til å sikre at barn får nødvendig grunnopplæring og mulighet til å velge alternative skoler til den offentlige skolen.

Den som tar videregående opplæring ved en privat videregående skole godkjent etter privatskoleloven, tar ut den rett vedkommende har til videregående opplæring etter opplæringsloven § 3-1.

Godkjenning etter privatskoleloven innebærer at det blir stilt krav til hvordan virksomheten blir drevet. Det følger av privatskoleloven at departementet fører tilsyn med skoler som driver i medhold av privatskoleloven. Departementets tilsynsmyndighet er delegert via Utdanningsdirektoratet til fylkesmannen i det enkelte fylke.

Det er fastsatt to forskrifter til privatskoleloven. For det første den mer generelle forskriften til loven – privatskoleforskriften. Denne forskriften inneholder blant annet mer detaljerte regler om elevvurdering, eksamen, klage og skyss. For det andre økonomiforskrift til privatskoleloven som inneholder regler om budsjett, regnskap, kontroll og revisjon for privatskoler.

Har du spørsmål om fortolkningen av privatskoleloven, rettes disse til fylkesmannen i det fylket du bor. Fylkesmannen som statens representant i fylket er delegert ansvaret å fortolke regelverket og gi veiledning på dette området.


Leirskole

$
0
0

kommuneEn leirskole tar imot skoleklasser/elevgrupper for en kortere periode, og den legger til rette for undervisning i leirskolens nærmiljø.

Kommunen har etter § 2-15 i opplæringsloven ikke lov til å kreve noen former for egenbetaling/egenandel i forbindelse med leirskoleopphold (reise, kost og losji).

Lokal beskrivelse

Leirskole er et undervisningstilbud for en kortere tid til elever i grunnskolen. Som regel er leirskolen lagt til et mijø som atskiller seg fra elevenes skolemiljø f.eks. bondegård, fjellet, sjøen.

Elevaktivitetene i forbindelse med leirskolen er som regel hovedsakelig utendørs. Det kan ikke kreves foreldrebetaling for opphold på leirskole, viser til opplæringslova:

§ 2-15. Rett til gratis offentleg grunnskoleopplæring
Elevane har rett til gratis offentleg grunnskoleopplæring. Kommunen kan ikkje krevje at elevane eller foreldra dekkjer utgifter i samband med grunnskoleopplæringa, til dømes utgifter til undervisningsmateriell, transport i skoletida, leirskoleopphald, ekskursjonar eller andre turar som er ein del av grunnskoleopplæringa.

Røvær leirskole
Siden starten i 1986, har alle grunnskoleelevene i Haugesund vært på Leirskole på Røvær. I løpet av en sesong er rundt 500 elever fra Haugesund innom leirskolen. I tillegg får leirskolen besøk av elevene i 6-7 klasse fra Odda kommune. Her får de et ramsalt møte med kystkulturen, der hav møter himmel. Både i teori og praksis. Mye praksis.

Det aller meste av tiden oppholder elever og lærere seg under åpen himmel; omgitt av naturens former og farger, lyder og lukter. I sol og i regn, i storm som i havblikk. Her ligger også mulighetene for de sterkeste inntrykkene og det største utbyttet.

Faglig konsentrerer leirskolen seg om områder med særlig tilknytning til stedet og mulighetene på plassen: fiske med garn, teiner, snører og stenger, samt behandling av fangsten. Videre ser de nærmere på livet i fjæra og øver seg i praktisk båtbruk i robåt og kano, og under seil ombord i seilskøyta Duen. De streifer dessuten innom emner som lokalhistorie, tauverk og knuter, fugleliv, samarbeid og sosiale omgangsformer.

Leirskolesesongen varer fra begynnelsen av mars til slutten av oktober. Elevene bor i 6-8-manns rom på Sjøhuset, et renovert sildesalteri fra 1892. Her er det liggeplass til 32, slik at det i praksis er plass til én klasse om gangen.

Kontakt oss

Seksjon skole og barnehage
Postboks 2160
5504 Haugesund
TLF: 52 74 32 33

Besøksadresse:
Rådhuset 2. etasje østfløy
Rådhusgt. 66
5528 Haugesund

Hjemmeundervisning

$
0
0

kommuneForeldre/Foresatte underviser selv egne barn. Kommunen fører tilsyn med hjemmeundervisningen, og den kan også innkalle barnet/ungdommen til prøver. Hvis lovens krav til undervisning i hjemmet ikke oppfylles, må kommunen kreve at barnet begynner på ordinær skole.

Retten til spesialundervisning gjelder ikke for elever som mottar hjemmeundervisning. 

Hjemmeundervisning gir ikke rett til økonomisk kompensasjon, og kommunen plikter heller ikke å holde elevene med undervisningsmateriell.

Lokal beskrivelse

I Norge har barn opplæringplikt, og denne opplæringen må ikke nødvendigvis skje i offentlig grunnskole. For å starte hjemmeundervisning må foreldrene sende et informasjonsbrev til kommunen.

Tilsyn med hjemmeundervisning
Hjemmeundervisning innebærer at foreldrene selv gir opplæring til egne barn. Kommunen fører tilsyn med hjemmeundervisningen i samarbeid med foreldrene. Tilsyn med hjemmeundervisning er hjemlet i opplæringsloven § 14-2 . Kommunen kan også innkalle eleven inn til prøver. Dersom det viser seg gjennom tilsyn at lovens krav til hjemmeundervisningen ikke oppfylles, skal kommunen kreve at barnet begynner i skole.

Kontakt oss

Seksjon skole og barnehage
Postboks 2160
5504 Haugesund
TLF: 52 74 32 33

Besøksadresse:
Rådhuset 2. etasje østfløy
Rådhusgt. 66
5528 Haugesund

Grunnskoleopplæring for voksne

$
0
0

kommuneGrunnskoleopplæring spesielt organisert for voksne. Voksne med rett til grunnskoleopplæring har også rett til rådgivning for å kartlegge sitt opplæringsbehov, og rett til en opplæring som er tilpasset sin kompetanse og behov for progresjon. Det stilles ikke krav om at voksne må gjennomføre opplæring i hele fag.

Informasjon

Breidablik læringssenter tilbyr eksamensrettet grunnskoleopplæring for voksne over 16 år. Tilbudet er ment for voksne som av ulike grunner ikke har fullført hele eller deler av grunnskolen. Grunnskoletilbudet går over to til fire år og gir opplæring i de fagene som kreves for å kunne utstede vitnemål: norsk, matematikk, naturfag, samfunnsfag og engelsk. Undervisningen følger ordinær læreplan (Kunnskapsløftet) for grunnskolen. Utdanningsløpet avsluttes med skriftlig og muntlig eksamen og vitnemål. Det er også mulig å søke opplæring i en eller flere grunnleggende ferdigheter (uttrykke seg skriftlig og muntlig, kunne regne, lese og bruke digitale verktøy). Med vitnemål fra grunnskole kan du søke videregående opplæring.

Opplæringen er organisert i tre klasser: G1, G2 og G3. Søkere som trenger forberedende opplæring i ett eller flere fag, starter i G1 og følger et tre- eller fireårig skoleløp, alt etter faglig utvikling og nivå. Undervisningen foregår på dagtid, 30 timer pr. uke. Alle søkere blir kartlagt og testet i fagene matematikk, norsk og engelsk. Vi tilbyr opplæring som i stor grad er tilpasset den enkelte.

Personer fra land med høy forekomst av tuberkulose må vise resultat av tuberkuloseundersøkelse før de blir tatt inn på grunnskoleopplæringen. Folkehelseinstituttet bestemmer hvilke land dette gjelder. Du finner en oversikt over dette på folkehelseinstituttets nettsider. Tuberkuloseundersøkelse for personer bosatt i Haugesund kommune gjennomføres på Sentrum helsestasjon, telefon 52 74 41 10.

Opplæring og undervisningsmateriell er gratis. Ta kontakt med oss for nærmere informasjon!

Privatist

Privatist er en som har meldt seg til eksamen i ett eller flere fag uten å være elev i dette faget eller disse fagene ved Breidablik læringssenter. Privatister går opp til eksamen i fag de ønsker å dokumentere kompetanse i. Eksamensformen for privatister framgår av læreplanverket.

Barn og ungdom i opplæringspliktig alder, jf. opplæringsloven § 2-1, kan ikke ta grunnskoleopplæringen som privatist.

Voksne som oppfyller vilkårene i opplæringslovens § 4A-1 har rett til grunnskoleopplæring eller til å ta grunnskolefag som privatist. 

For å ha rett til grunnskoleopplæring/ å kunne ta privatisteksamen i grunnskolefag, må følgende vilkår være oppfylt:

  • søkeren må være over opplæringspliktig alder
  • søkeren må ikke ha rett til videregående opplæring etter opplæringslovens § 3-1
  • søkeren trenger grunnskoleopplæring

For å melde deg til privatisteksamen ved Breidablik læringssenter, må du være bosatt i Haugesund kommune. Grunnskoleeksamen arrangeres en gang i året i mai-juni.

Personer som ikke har rett til grunnskoleopplæring etter § 4A-1, kan ikke melde seg opp som privatist i grunnskoleopplæringen for voksne etter forskrift til opplæringsloven kapittel 4. Personer som ønsker å ta privatisteksamen må derfor først søke om rett til grunnskole for voksne etter § 4A-1 (se under menyen Skjema).

Søknad om oppmelding til privatisteksamen for grunnskolen, skjer på eget søknadsskjema (se under menyen Skjema)

Ved oppmelding må det betales en prøveavgift per eksamensprøve som må være betalt før eksamensdato. Prøveavgiften fastsettes hvert år av Stortinget ved behandlingen av Statsbudsjettet og er ennå ikke fastsatt for 2015.

Oppmeldingsfrist: 1. februar.

Lovverk

§ 4A-1.Rett til grunnskoleopplæring for vaksne

Dei som er over opplæringspliktig alder, og som treng grunnskoleopplæring, har rett til slik opplæring, så langt dei ikkje har rett til vidaregåande opplæring etter § 3-1. Retten til opplæring omfattar til vanleg dei faga ein treng for å få vitnemål for fullført grunnskoleopplæring for vaksne. Opplæringa skal tilpassast behovet til den enkelte.

Opplæringa og undervisningsmateriellet er gratis.

Det er eit vilkår for rett til grunnskoleopplæring at søkjaren har lovleg opphald i landet. Dei som er over opplæringspliktig alder, og som oppheld seg lovleg i landet i påvente av å få avgjort søknad om opphaldsløyve, har likevel berre rett til grunnskoleopplæring etter denne paragrafen når dei er under 18 år og det er sannsynleg at dei skal vere i Noreg i meir enn tre månader. Dei som oppheld seg lovleg i landet i påvente av å få avgjort søknad om opphaldsløyve, og som fyller 18 år i løpet av eit skoleår, har rett til å fullføre påbegynt skoleår. For dei som får avslag på søknaden om opphaldsløyve, gjeld retten til grunnskoleopplæring etter denne paragrafen fram til dato for endeleg vedtak.

Kontakt oss

Breidablik læringssenter
Postboks 500, 5501 Haugesund

Telefon
: 52 74 36 30
E-post: breidablik [DOT] laringssenter [AT] haugesund [DOT] kommune [DOT] no

Besøksadresse skoleavdelingene:

Skåregt. 109, 5527 Haugesund

Besøksadresse avdeling styrket barnehagetilbud:
 
Kirkegt. 101, 5528 Haugesund

Avdeling voksne innvandrere
Avdelingsleder: 52 74 36 33
Inntakskontor: 52 74 36 34 og 52 74 36 45 (tirsdag og torsdag 10.30-15.30)

Avdeling mottaksskolen
Avdelingsleder: 52 74 36 39

Avdeling tospråklige lærere
Avdelingsleder: 52 74 36 48

Avdeling grunnskole- og spes.ped.tilbud for voksne
Avdelingsleder: 52 74 36 47

Avdeling styrket barnehagetilbud
Avdelingsleder: 52 74 34 91 / 52 74 34 95

Ansatte

Pål

Pål Viland Monstad
Avdelingsleder
52 74 36 47 / 913 48 629

Else Marit

Else Marit Tryggestad
Rådgiver/grunnskolelærer
52 74 36 34

Anders

Anders Dedekam
Spes.ped./grunnskolelærer
52 74 36 59

Anne Kim

Anne Kim Trippestad
Spes.ped./grunnskolelærer
52 74 36 49

Birte

Birte Fingann Stol
Grunnskolelærer
52 74 36 49

Per

Per Myklatun
Spes.ped./Grunnskolelærer
52 74 36 64

Marianne

Marianne Lassesen
Spes.ped./grunnskolelærer
52 74 36 54

Abebe

Abebe Tolla Wayessa
Grunnskolelærer
52 74 36 49

 

Grunnskole

$
0
0

kommuneDen obligatoriske grunnskoleopplæringen i Norge er tiårig, og barna starter på skolen når de er 6 år. Grunnskolen bygger på prinsippet om likeverdig og tilpasset opplæring for alle.

Grunnskoleopplæringen bygger på prinsippet om likeverdig og tilpasset opplæring for alle i en inkluderende fellesskole. Det er et mål at alle elever skal oppnå grunnleggende ferdigheter og oppleve mestring og utfordring i skolen.

Grunnskoleopplæringen er gratis. Det gjelder også alt undervisningsmateriell.

Lokal beskrivelse

Haugesund kommune har ti offentlige barneskoler og fem offentlige ungdomsskoler.

Tre av skolene er kombinerte barne- og ungdomsskoler, Hauge, Skåredalen og Røvær.

Haraldsvang skole har egne avdelinger ved Fagerheim og Hagland, som gir alternativt skoletilbud til elever med spesielle utfordringer.

Breidablik læringssenter er mottaksskole for flyktninger og innvandrere og har tilbud for elever både på barnetrinnet og ungdomstrinnet. Læringssenteret gir også tjenester innenfor undervisning og opplæring for voksne i forhold til opplæringslovens og introduksjonslovens bestemmelser.

Det er to private skoler i Haugesund. Steinerskolen har både barne- og ungdomstrinn. Danielsen ungdomsskole Haugesund startet opp skoleåret 2012-13 med 8. og 9. trinn. 

Trykk på navnet på skolen for å komme til skolens egen nettside:

Barneskoler:

Ungdomsskoler:

Andre skoler:

Private skoler:

Innskrivning
Alle foreldre/ foresatte få skriftlig henvendelse fra den aktuelle skolen innen utløpet av september måned. Her vil innskrivingsskjema være vedlagt. Skjemaet skal returneres til skolen innen 15. oktober samme år.

Skjema som sendes ut, kan lastes ned her på nettsidene (se fanen som heter dokumenter/skjema) og på nettsidene til den enkelte skole. Skjema kan også hentes på Servicesenteret i Kirkegata 85 eller ved den enkelte skole. Har du spørsmål, ta kontakt med skolen ditt barn skal begynne på.

Utsatt eller fremskutt skolestart
Grunnskoleopplæringa skal til vanlig ta til det kalenderåret barnet fyller 6 år. Men Opplæringsloven (§ 2-1) gir mulighet til å søke om dispensasjon fra vanlig opptaksalder (utsatt/fremskutt skolestart). Kommunen kan etter sakkyndig vurdering la et barn begynne på skolen ett år før - når det innen 1. april har fylt 5 år (rundskriv F-56/98 fra KUF).

Foreldre som ønsker utsatt skolestart for sitt barn, må sende søknadsskjema om utsatt
skolestart til rektor ved den aktuelle skole innen utgangen av januar det året barnet fyller 6 år.
Rektor videresender til rådmannen, som tar avgjørelse etter å ha innhentet uttalelser fra
PP-tjenesten.

Foreldre som ønsker fremskutt skolestart sender søknaden til rådmannen innen utgangen av januar det aktuelle året. Avgjørelse blir tatt etter innhentet uttalelser fra PP-tjenesten.

Skjema som sendes ut, kan lastes ned her på nettsidene og på nettsidene til den enkelte skole. Skjema kan også hentes på Servicesenteret i Kirkegata 85 eller ved den enkelte skole.

Søknad om annen skole
Ifølge opplæringslovens §8-1, andre ledd er det anledning å søke om skolegang ved annen skole enn den eleven sokner til. Rektor ved skolen vil kunne gi nærmere informasjon om saksgang.

Kontakt oss

Seksjon skole og barnehage
Postboks 2160
5504 Haugesund
TLF: 52 74 32 33

Besøksadresse:
Rådhuset 2. etasje østfløy
Rådhusgt. 66
5528 Haugesund

SFO

Alle kommuner skal ha et tilbud om skolefritidsordning (SFO) før og etter skoletid for 1. – 4. årstrinn og for barn med særskilte behov for 1. – 7. årstrinn. Kommunens plikt til å ha skolefritidsordning er begrenset til skoleåret. Det er ingen plikt for kommunene til å ha en slik ordning i feriene. Opplæringsloven gir ikke elevene rett til plass i SFO.

Les mer om SFO her >>>

 

Kontantstøtte

$
0
0

Lokal beskrivelse

Kontakt NAV for mer informasjon og søknadspapirer vedrørende kontantstøtte.

Kontakt oss

NAV Haugesund
Postadresse: Postboks 353, 5501 Haugesund

Besøksadresse: Øvregata 124 (inngang Djupaskarsveien), 5527 Haugesund
 
Telefon: 55 55 33 33
Telefaks: 52 04 77 42
E-post:

Enhetsleder er Merethe P. Haftorsen

Foreldrepermisjon

$
0
0

Lokal beskrivelse

Foreldre har lovfestede rettigheter under svangerskap, fødsel, adopsjon og når barna er små. Det er støtteordninger for hjemmearbeidende, yrkesaktive, arbeidsledige, skoleelever og studenter med lån i Statens lånekasse og for de som avtjener verneplikten.

I forbindelse med fødsel og adopsjon har foreldre rett til fri fra arbeidet etter nærmere bestemmelser i arbeidsmiljøloven. Retten til fri fra arbeidet gjelder parallelt og utvidet i forhold til bestemmelsene om foreldrepenger i folketrygdloven kap. 14, som regulerer retten til lønn under permisjonen.

Bedre rettigheter kan følge av kollektiv avtale som arbeidstakeren omfattes av. Foreldrepermisjon i barnets første leveår Foreldrene har til sammen rett til foreldrepermisjon i inntil tolv måneder eller så lenge det ytes foreldrepenger fra folketrygden.

Før fødselen har moren rett til tolv ukers svangerskapspermisjon. Etter fødselen skal hun ha fødselspermisjon de første seks uker. Etter dette kan retten til permisjon deles mellom foreldrene. Foreldrene kan ta permisjon samtidig, men dette kan få konsekvenser for retten til foreldrepenger.

Kontakt oss

Nav Haugesund

NAV Haugesund
Postadresse: Postboks 353, 5501 Haugesund

Besøksadresse: Øvregata 124 (inngang Djupaskarsveien), 5527 Haugesund
 
Telefon: 55 55 33 33
Telefaks: 52 04 77 42
E-post:

Enhetsleder er Merethe P. Haftorsen

Les mer: Nav Haugesund

Foreldrepenger

$
0
0

Lokal beskrivelse

Opptjening og beregning av foreldrepenger
For å ha rett til foreldrepenger må en ha vært yrkesaktiv med pensjonsgivende inntekt i minst 6 av de siste 10 månedene før vedkommendes stønadsperiode tar til. Foreldrepenger beregnes på samme måte som sykepenger. Det ytes ikke foreldrepenger for inntekt over seks ganger folketrygdens grunnbeløp.

Foreldrepenger skal sikre inntekt for foreldre i forbindelse med fødsel. Loven ble endret fra 1. juli 2009 og fra 1. juli 2011. Lengden på stønadsperioden er avhengig av når fødselen skjer.

Hvem kan få foreldrepenger?

Du kan få foreldrepenger dersom du har vært yrkesaktiv og har hatt pensjonsgivende inntekt i minst seks av de ti siste månedene før stønadsperioden tar til. Inntekten på årsbasis må være minst halvparten av grunnbeløpet i folketrygden. Likestilt med arbeid er perioder du har mottatt:

  • sykepenger
  • foreldrepenger ved fødsel og adopsjon
  • svangerskapspenger
  • omsorgspenger ved sykdom hos barnet eller den som passer barnet
  • pleie- og opplæringspenger
  • dagpenger under arbeidsløshet
  • arbeidsavklaringspenger (AAP)

Også andre forhold kan likestilles med yrkesaktivitet. Dette kan være:

  • lønn fra arbeidsgiver under utdanning
  • ventelønn
  • avtjening av militær- eller siviltjeneste eller obligatorisk sivilforsvarstjeneste

Retten til foreldrepenger og engangsstønad er hjemlet i folketrygdloven kapittel 14.

Kontakt oss

NAV Haugesund
Postadresse: Postboks 353, 5501 Haugesund

Besøksadresse: Øvregata 124 (inngang Djupaskarsveien), 5527 Haugesund
 
Telefon: 55 55 33 33
Telefaks: 52 04 77 42
E-post:

Enhetsleder er Merethe P. Haftorsen


Farskap

$
0
0

Lokal beskrivelse

Det offentlige har ansvaret for at det fastsettes farskap for alle barn som blir født i Norge. Når foreldrene er gift med hverandre, følger det av barneloven at den mannen som mor er gift med ved fødselen, skal regnes som barnets far.

Når barnets foreldre ikke er gift med hverandre, følger ikke farskap direkte av loven. Det mest vanlige er at farskap i disse tilfellene fastsettes ved at far erkjenner farskapet.

Kontakt oss

NAV Haugesund
Postadresse: Postboks 353, 5501 Haugesund

Besøksadresse: Øvregata 124 (inngang Djupaskarsveien), 5527 Haugesund
 
Telefon: 55 55 33 33
Telefaks: 52 04 77 42
E-post:

Enhetsleder er Merethe P. Haftorsen

Barnehageplass

$
0
0

Lokal beskrivelse

Ny barnehageportal er nå på plass. Trykk på bildet under for å komme til portalen.

Barnehageportalen

VIKTIG INFORMASJON

Fristen for å være med på hovedopptaket for tildeling av ledige barnehageplasser fra august 2015 er 15. februar. I henhold til barnehageloven har alle barn som søker før 15. februar og er født innen 31.08.2014 lovfestet rett til barnehageplass fra august 2015. Svar på søknadene sendes ut i flere omganger på registrert e-mail i perioden 20.03.2015-31.05.2015.

Informasjon om den nye portalen

Ny søknad: For å legge inn ny søknad om plass velger du Barnehage i menyen over. Du trenger ikke logge inn for å søke plass. Det samme gjelder ved søknad om overflytting til annen barnehage. Dersom du ikke er registrert tidligere vil du få brukernavn og passord tilsendt etter at søknaden er registrert.

Endre søknad: For å endre en søknad må du være innlogget.

Tilbud om plass: For å svare på tilbud om plass må du være innlogget.

Endre / si opp eksisterende plass: For å endre eller si opp en eksisterende plass må du være innlogget. Velg Søknad om brukernavn dersom du har barnehageplass og ønsker å søke om endring av type plass eller si opp plassen.

Barnehager i Haugesund 
Kommunen eier og driver seks barnehager. Barnehagene er enheter organisert under rådmannen. Opptaket skjer gjennom samordnet opptak.

Barnehage er en pedagogisk tilrettelagt virksomhet for barn under skolepliktig alder. Barnehagene er godkjent etter retningslinjer i Lov om barnehager. Loven kraver at barnehagene skal være ledet av en styrer med førskolelærerutdanning. I den den enkelte avdeling skal det være en pedagogisk leder førskolelærerutdanning. Kommunen ser til at loven overholdes, både i private og kommunale barnehager.

Barnehagene gir varierte tilbud med utgangspunkt i rammeplan for barnehager. De utarbeider årsplaner hvor det synliggjøres hvordan barnehagen vil arbeide for å gi barna en god barndom. Mer informasjon finner du på nettsiden til den enkelte barnehagen.

Foresatte med kommunal barnehageplass må forholde seg til kommunale vedtekter. 

Søknadsfrist for samordet opptak er 15. februar hvert år.

De kommunale barnehagene er:

De private barnehagene er:

Studentbarnehage

Familiebarnehager

Åpen barnehage

Kontakt oss

Servicesenteret i Haugesund kommune er kommunens førstelinje. Her finner du saksbehandlere som ønsker å ivareta byens innbyggere i forhold til de kommunale tjenester som de har behov for.

Publikum kan på Servicesenteret få informasjon om tjenestetilbudet i kommunen, veiledning i videre saksgang, diverse søknadsskjemaer og mye mer. Kommunens sentralbord er også lokalisert på Servicesenteret. 

Kontakt oss
Sentralbord: 52 74 30 00
postmottak@haugesund.kommune.no

Postadresse:
Haugesund kommune
Postboks 2160
5504 HAUGESUND

Besøksadresse:
Servicesenteret
Kirkegata 85
5528 HAUGESUND

Fakturaadresse:
Haugesund kommune
Resulatatenhet + Bestillernr.
Postboks 2162
5504 HAUGESUND

Organisasjonsnummer: 944 073 787

Kommunenummer: 1106

 

Priser

Oversikt over priser på barnehageplass i 2015

  • Makspris barnehageplass    2480,-
  • Halv plass 1488,-
  • 60 % plass    1736,-
  • 80 % plass    2232,-

 

Mer om ansvarlig enhet

Servicesenteret er kommunens ansikt utad og det sentrale stedet for kommunikasjon mellom publikum og det offentlige. I tillegg til saks- og kundebehandling, er også sentralbordtjenesten for kommunen lagt her.

Kontaktinformasjon:

Med utgangspunkt i vår visjon "Me ska forenkla din hverdag" ønsker vi å ivareta byens innbyggere i forhold til de kommunale tjenester som de har behov for. Publikum kan her få informasjon om tjenestetilbudet i kommunen, veiledning i videre saksgang, diverse søknadsskjemaer og mye mer.

Tjenestetilbudet er mangfoldig. Du kan henvende deg til Servicesenteret både om du har behov for barnehageplass, veiledning i forhold til om du skal bygge en garasje eller om du har spørsmål i forhold til renovasjonsrutiner. Servicesenteret ble opprettet i forbindelse med omorganiseringen til en tonivå-modell i Haugesund kommune.

Senteret åpnet 5. mai 2003. Servicesenteret holder til i lyse, trivelige lokaler i Kirkegt 85 (tidl teknisk bygg). Her finner du PC-terminaler med internettilgang til bruk for publikum og vi har lekekrok for barn. Her kan du komme innom for å kikke i politiske sakskart og samtidig få en kopp kaffe.

Lokalene er tilrettelagt for forflytningshemmede. Du finner gode parkeringsmuligheter for kunder.

Ansatte på Servicesenteret
Enhetsleder Morten Meland - Foto Øyvind Gismervik

Morten Meland
Enhetslder
Tlf.: 52 74 44 45
Mob.: 99 61 94 50

 Idar H. Pedersen - Foto Øyvind Gismervik

Idar Høviskeland Pedersen
Web- og informasjonsansvarlig
Tlf.: 52 74 44 46
Mob.: 40 40 50 74

       
Wenche Johnsen - Foto Øyvind Gismervik

Wenche S. Johnsen
Kommunikasjons-
konsulent
Tlf.: 52 74 44 48
Mob: 918 78 022

 

Eli Håland - Foto Øyvind Gismervik Eli Håland
Saksbehandler
Tlf. 52 74 44 51
       
Marit Jensen - Foto Øyvind Gismervik Marit Jensen
Saksbehandler
Tlf.: 52 74 44 50
Aud Torunn S Gaard - Foto Øyvind Gismervik Aud Torunn S. Gaard
Saksbehandler
Tlf.: 52 74 44 47
       
Jardar Mølstre - Foto Øyvind Gismervik Jardar Mølstre
Saksbehandler
Tlf.: 52 74 44 52
Elin B. Strand - Foto Øyvind Gismervik Elin B. Strand
Saksbehandler
Tlf.: 52 74 44 43
       
Gunn Fenstad - Foto Øyvind Gismervik Gunn Fenstad
Sekretær
Tlf.: 52 74 44 55
Shirley Wasbrekke Shirley Wasbrekke
Sekretær
Tlf.: 52 7430 00
 

 

   

 

 

 

Foreldrepermisjon

$
0
0

Lokal beskrivelse

Foreldre har lovfestede rettigheter under svangerskap, fødsel, adopsjon og når barna er små. Det er støtteordninger for hjemmearbeidende, yrkesaktive, arbeidsledige, skoleelever og studenter med lån i Statens lånekasse og for de som avtjener verneplikten.

I forbindelse med fødsel og adopsjon har foreldre rett til fri fra arbeidet etter nærmere bestemmelser i arbeidsmiljøloven. Retten til fri fra arbeidet gjelder parallelt og utvidet i forhold til bestemmelsene om foreldrepenger i folketrygdloven kap. 14, som regulerer retten til lønn under permisjonen.

Bedre rettigheter kan følge av kollektiv avtale som arbeidstakeren omfattes av. Foreldrepermisjon i barnets første leveår Foreldrene har til sammen rett til foreldrepermisjon i inntil tolv måneder eller så lenge det ytes foreldrepenger fra folketrygden.

Før fødselen har moren rett til tolv ukers svangerskapspermisjon. Etter fødselen skal hun ha fødselspermisjon de første seks uker. Etter dette kan retten til permisjon deles mellom foreldrene. Foreldrene kan ta permisjon samtidig, men dette kan få konsekvenser for retten til foreldrepenger.

Kontakt oss

NAV Haugesund
Postadresse: Postboks 353, 5501 Haugesund

Besøksadresse: Øvregata 124 (inngang Djupaskarsveien), 5527 Haugesund
 
Telefon: 55 55 33 33
Telefaks: 52 04 77 42
E-post:

Enhetsleder er Merethe P. Haftorsen

Rekruttering

$
0
0

Lokal beskrivelse

De ansatte er Haugesund kommunes aller viktigste ressurs. Derfor er vi opptatt av at våre medarbeidere skal trives både i sin daglige jobb og i lag med sine kollegaer. En forutsetning for dette er at man har trygge og ordnede rammer rundt seg, og har muligheter for personlig og faglig utvikling.

Her er noe av det vi tilbyr våre medarbeidere:

Introduksjonsprogram for nyansatte
I Haugesund kommune ønsker vi å gi deg en god start på din nye jobb i kommunen. I løpet av de første seks månedene vil nyansatte gjennomgå et introduksjonsprogram som skal sørge for at man får den opplæring, veiledning og ressurser man har behov for i den første tiden på en ny arbeidsplass.

Programmet inkluderer:

  • planlagt introduksjon og opplæring i sin nye rolle
  • muligheter for å få tildelt en fadder/veileder
  • regelmessig oppfølging i løpet av prøvetiden
  • deltakelse på en felles introduksjonsdag på Rådhuset
  • Lønn, forsikringer og pensjon
  • Alle ansatte i Haugesund kommune er dekket av tariffavtale inngått med arbeidstakerorganisasjonene. Hovedtariffavtalen regulerer lønns – og arbeidsvilkårene for alle arbeidstakere i kommunen.

Ansatte i Haugesund kommune er forsikret mot skader og ulykker i arbeidet. Forsikringen inkluderer gruppelivsforsikring, yrkesskade - og ulykkesforsikring.

Pensjon
Haugesund kommune har en av markedets beste pensjonsordninger i kommunens egen - Haugesund kommunale Pensjonskasse og i KLP (Statens pensjonskasse for undervisningspersonale).
Haugesund kommunale Pensjonskasse  er nr. 2 i avkastning over 7 år, målt av Kommunal Rapport i tillegg til at det er en stor fordel for alle ansatte at vi har vår egen lokale pensjonskasse som gir bedre service overfor ansatte......bedre enn ordninger du må forholde deg til via telefon. Pensjonsordningen dekkes i hovedsak av arbeidsgiver og kommer på toppen av lønnen. Visste du forresten at Haugesund kommune som arbeidsgiver betaler en premie som tilsvarer ca. 8% –15% av lønnen for å finansiere rettighetene innen pensjonsordningen? I tillegg betaler de ansatte selv 2% av lønnen, og ordningen gir da rett til alderspensjon/AFP, attføringspensjon/uførepensjon, ektefellepensjon og barnepensjon.

IA-virksomhet
Haugesund kommune har inngått IA-avtale og har dermed forpliktet seg til å arbeide systematisk for å nå avtalens mål om et mer inkluderende arbeidsliv. Dette inkluderer å forebygge sykefravær, øke fokuset på jobbnærværet og hindre utstøting fra arbeidslivet.

Bedriftshelsetjeneste - Haugaland HMS
Haugesund kommune har avtale med Haugaland HMS vedrørdende bedriftshelsetjeneste. De enkelte virksomhetene følges opp ca. hvert år gjennom HMS gruppene med den intensjon at tjenesten skal medvirke til sunne, helsebringende arbeidsplasser, lavere sykefravær og at den enkelte skal få den nødvendige oppfølging når det gjelder helsemessige problemstillinger knyttet til arbeidet sitt.

Bedriftsidrett
Våre bedriftsidrettslag har stor spennvidde. Her finner du lag som driver med fotball, volleyball, sykling og bowling for å nevne noen. Det er også et trimrom i driftsbygget på Årabrot med utstyr for styrketrening, ergometersykler, roapparat, tredemølle og dusjmuligheter for de ansatte. Dette trimrommet benyttes av ansatte ved Teknisk Driftsenhet.
Haugesund kommune har inngått avtaler med flere lokale helsestudio, som gir ansatte i kommunen en rekke gode treningstilbud.

Kunstlotteri
Velferdsutvalget arrangerer hvert år kunstlotteri for de ansatte. Velferdsutvalget kjøper inn kunstverk til utlodning. Kunstverkene som kjøpes inn er primært lokale kunstnere.

Fleksitidsordning
Det er mulighet for fleksible arbeidstidsordninger for stillinger der dette kan gjennomføres av hensyn til publikum og interne arbeidsforhold. Ansatte med fleksitid har et visst "spillerom" når det gjelder start og avslutning av arbeidsdagen. Normalarbeidsdagen trenger altså ikke være oppfylt hver dag; noen dager kan du jobbe mer, andre dager mindre. De fleste ansatte har en "kjernetid" mellom klokken 09.00 og 14.00 hvor de skal være tilstede på arbeidsplassen.

Kompetanseutvikling
Haugesund kommune er en stor og viktig serviceleverandør for kommunens innbyggere. Kvaliteten på de tjenestene som leveres er i stor grad avhengig av menneskene i organisasjonen; deres kunnskaper, ferdigheter, holdninger og personlige egenskaper i møte med brukerne. Dette stiller store krav til kompetansen til de ansatte i kommunen. Haugesund kommune ønsker å gi muligheter for faglig og personlig utvikling for den enkelte ansatte. Det satses derfor sterkt på en strukturert kompetanseutvikling, og det er utarbeidet en felles kompetanseplan som kartlegger hvordan disse målene skal nås.

Ansvarlig enhet

Besøksadresse:
Støtteenhet Personal og organisasjon
Skåregata 103, 5528 Haugesund
Tlf.  52 74 31 80,  Faks 52 74 31 81

Leder:
Hans Kristian Dahl, Tlf. 52 74 31 82

Postadresse:
Postboks 2160, 5504 Haugesund

Skjema / Dokumenter

 

Stillingsskjema HK

NB: Søknadsskjema

Vi anbefaler Internet Eksplorer som nettleser i utfylling av skjema. MAC- brukere og nettleseren Safari har vist seg å være en utfordring når det gjelder denne type søknadsskjema!
Løsningen er foreløpig ikke tilrettelagt for nettbrett o.l. Ikke bruk tidligere snarveg/favoritt på internett.

Det er ikke mulig å logge seg på for å laste opp CV i løsningen vi har nå.

Det er ikke lenger anledning til å laste opp vedlegg i det nye skjemaet.  Vitnemål og attester tas med dersom du blir kalt inn til intervju.

Vikarformidlingen

$
0
0

Lokal beskrivelse

Vi trenger engasjerte og flinke vikarer innen barnehage/skolefritidsordningen og omsorgssektoren. 

Vikarformidlingen formidler vikarer til pleie og omsorg i Haugesund kommune, og vikarer og vakter for kommunale barnehager og skolefritidsordning. Dette gjelder både faglærte og ufaglærte vikarer.

Hvor mye og når du skal jobbe, bestemmer du i stor grad selv. Vi har korte og lengre vikariat å tilby, hovedsakelig korte. Personer som har Haugesund kommune som arbeidsgiver kan også arbeide som vikar for Vikarformidlingen, dersom en har mindre enn 100 % stilling fra før og at stillingene kan kombineres.

Dersom dette er av interesse for deg søker du via elektronisk søknadsskjema som du finner til høyre på denne siden. Aktuelle kandidater bli innkalt til intervju. Blir du tatt inn i vikarformidlingen må du kunne fremlegge godkjent politiattest.

For fremmedspråklige gjelder:

  • Gode norsk kunnskaper - avlagt språkprøve med godkjent resultat
  • Arbeidstillatelse/oppholdstillatelse
  • Personnummer

Avlønning: Etter gjeldende tariff

Vi kan tilby: En arbeidsplass som legger vekt på: Åpenhet, ærlighet, raushet og troverdighet.

Søknadsfrist: Kontinuerlig

Kontakt oss

Vikarformidlingen
v/Bjørg H. Lervåg på tlf. 52 74 31 90.
Postboks 2160
5504 Haugesund

Besøksadresse: Skåregt. 103

Innemiljø

$
0
0

Lokal beskrivelse

For de aller fleste utgjør ikke inneklimaet noe helseproblem der de bor eller oppholder seg. Generelt må risikoforhold som kan bidra til dårlig inneluftkvalitet rettes opp, og utbedring må prioriteres der hvor mange melder om helseplager som synes å ha en sammenheng med risikoforhold i lokalene hvor de oppholder seg.

Det er viktig å være klar over at det er blitt mange aktører på inneklimaområdet, som har forskjellig agenda. Folkehelseinstituttet er rådgivende instans for helsetjenestens vurderinger i inneklimasaker, og gjør objektive vurderinger på bakgrunn av nasjonal og internasjonal forskning.

Helse, inneklima og skolemiljø
Opplæringsloven § 9a slår fast at alle elever skal engasjeres i arbeidet med skolemiljøet. Aktivitetene under dette temaet er en støtte for å oppfylle kravene i § 9a. Elevene får mulighet til å tilegne seg ny kunnskap og bruke kunnskapen for å gjennomføre tiltak som vil ha betydning både for dem selv og for samfunnet.

§ 9a i opplæringsloven, også kalt elevenes arbeidsmiljølov, omhandler elevenes skolemiljø og trådte i kraft 1. april 2003. Det slås fast at hver enkelt elev i grunnskoler og videregående skoler har rett til et fysisk og psykososialt miljø som sørger for helse, trivsel og læring. Hvis elevene mener at de ikke får ivaretatt sine rettigheter, kan de selv eller foreldrene be skolen rette opp mulige brudd på loven.

Aktivitetene er rettet mot både det fysiske og det psykososiale skolemiljøet. Det fysiske skolemiljøet omfatter både inne- og utemiljø. Med psykososialt miljø menes det sosiale miljøet, hvordan elevene og personalet opplever dette og hvordan elevene opplever læringssituasjonen.

 Veileder for et bedre fysisk innemiljø >>>

Kontakt oss

Folkehelseinstituttet

Sentralbord: 21 07 70 00
Telefaks: 22 35 36 05
E-post: folkehelseinstituttet [AT] fhi [DOT] no

Ferie

$
0
0

Lokal beskrivelse

Etter ferieloven har alle arbeidstakere krav på minst 25 virkedager ferie hvert år. Hverdager inkludert lørdager er virkedager. Søndager og helligdager regnes ikke som virkedager. Normalt vil seks virkedager tilsvare en uke. Arbeidstaker har altså krav på fire uker og en dag ferie hvert kalenderår.

Tariffoppgjøret 2000/2001 ga mange arbeidstakere en femte ferieuke. Denne ekstra ferien - som normalt også gir en forhøyelse av feriepengesatsen fra 10,2 prosent til 12 prosent - er en del av lønnsoppgjøret, og ikke en del av ferieloven.

Arbeidstakere som fyller 60 år i løpet av ferieåret har krav på en uke ekstra ferie. Du bestemmer selv når du tar denne ekstraferien, men du må varsle arbeidsgiver minst to uker i forveien.

Som arbeidstaker kan du ikke kreve å dele opp ferien i enkeltdager uten avtale med arbeidsgiver. Dersom din vanlige arbeidstid er tre dager i den uken du tar ferie har du brukt en ferieuke og ikke tre feriedager.

Kilde: Arbeidstilsynet.no (les mer)

Kontakt oss

Besøksadresse:
Støtteenhet Personal og organisasjon
Skåregata 103, 5528 Haugesund
Tlf.  52 74 31 80,  Faks 52 74 31 81

Leder:
Hans Kristian Dahl, Tlf. 52 74 31 82

Postadresse:
Postboks 2160, 5504 Haugesund


Flott markering av 25 års jubileumet

$
0
0

logoDet ble en høytidelig og fin ramme på barnehagens 25 års jubileum i går. Solandsbakken blandakor stod for underholdningen og varaordfører Sven Olsen var blant gjestene.

Gode applikasjoner for barn

$
0
0

gode applikasjonerSe nærmere på hvilke apper som både er lærerike og morsomme for 2-6-åringene. De fleste barn i førskolealder er ganske ukritiske og altetende når det gjelder spill. Dette gir oss foreldre en gyllen mulighet til å snikinnføre de som er av det mer pedagogiske slaget. 

SFO i vinterferien

$
0
0

I vinterferien hadde Sfo åpent hele uken mens skolen hadde stengt. Det var lagt opp til et travelt program tettpakket med gøyale og varierte aktiviteter. Her kunne ungene velge mellom alt fra bollebaking, trampolinehopping i gymsalen, tecknolab og film, til popcorn, formingsaktiviteter og fotball ute. I tillegg gikk vi på tur og spiste pølser og taco. Siste dagen var vi på besøk til Norvegen Historiesenter på Avaldsnes der vi fikk egen guide som fortalte vikinghistorier og lot oss prøve hjelmer og skjold fra vikingtiden. Barna hadde en topp uke og ingen savnet snø og ski og vanlige skoledager.

Lek i gymsalen var en populær aktivitet på sfo i vinterferien

sp;tettpakket med gøyale og varierte aktiviteter. Her kunne ungene velge mellom alt fra bollebaking, trampolinehopping i gymsalen, tecknolab og film, til popcorn, formingsaktiviteter og fotball ute. I tillegg gikk vi på tur og spiste pølser og taco. Siste dagen var vi på besøk til Norvegen Historiesenter på Avaldsnes der vi fikk egen guide som fortalte vikinghistorier og lot oss prøve hjelmer og skjold fra vikingtiden. Barna hadde en topp uke og ingen savnet snø og ski og skolen

Båndtvang

$
0
0

Hode til en hund - Foto: Idar H. Pedersen1. april til 20. august er det båndtvang for hunder over hele landet. Hunder skal i perioden være i bånd eller innenfor gjerde. Her kan du lese mer om båndtvang og andre regler fra hundeloven. Det er hundeloven som regulerer hundehold i Norge. I perioden vår og sommer er dyre- og fuglelivet spesielt sårbart for forstyrrelser og skade påført av hunder. I hundelovens § 6 står derfor:

10 nærturer - ny konkurranse

$
0
0

10 nærturer 2015Haugesund kommune og Haugesund Turistforening samarbeider også i 2015 om å få flest mulig ut på tur i våre nære friluftsområder. Vi har satt opp 10 nærturer som bør passe for de fleste. Alle turene går på tydelige stier og skal være lette å gå. Noen av turene er også godt skiltet. Dersom du er usikker på hvor turen går kan du være med på tur med turleder fra turistforeningen første gang.

Viewing all 695 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>