Quantcast
Channel: Forsiden - Haugesund kommune
Viewing all 695 articles
Browse latest View live

Skolerute

$
0
0

kommuneKalenderoversikt over ferieavviklingen i grunnskolen.

Skoleruter

Nedenfor finner du lenke til kommunens skolerute med oversikt over ferie- og fridager.

icon Skolerute for 2011 - 2012 (27.27 kB)
icon Skolerute for 2012 - 2013 (51.83 kB)

Dersom eleven skal søkes fri utover 2 dager, benyttes skjemaet nedenfor (link). Skjemaet benyttes også for fravær på 1 eller 2 dager dersom man ønsker å samtidig søke om at fraværet ikke påføres vitnemålet (samme skjema/søknad). Søknaden leveres til kontaktlærer eller i ekspedisjonen, eller sendes per e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. .

icon Søknad om fri -wordfil (148 kB)
icon Søknad om fri -pdf (178.76 kB)

Kontakt oss

Seksjon skole og barnehage

Seksjon skole og barnehage
Postboks 2160
5504 Haugesund
TLF: 52 74 32 33

Besøksadresse:
Rådhuset 2. etasje østfløy
Rådhusgt. 66
5528 Haugesund

Les mer: Seksjon skole og barnehage


Skolemåltid

$
0
0

kommuneTilbud om gratis måltid i grunnskolen. Skolemåltid er et prøveprosjekt i en del kommuner. 

Lokal beskrivelse

Det ble innført gratis frukt og grønt for alle elever på skoler med ungdomstrinn fra høsten 2007.

Skolefrukt er et viktig bidrag for å gi elever et bedre kosthold og gjennom det også mer læringsutbytte. Det er rene ungdomsskoler (8.–10. trinn) og skoler med alle trinn (1.–10. trinn) som har startet opp regjeringens satsing på frukt og grønt.

– Undersøkelser viser at det er elever på ungdomstrinnet som har det dårligste kostholdet. Denne elevgruppen vil ha størst nytte av gratis frukt og grønt, og derfor er det denne gruppen som i første omgang startet med ordningen.

Kontakt oss

Seksjon skole og barnehage

Seksjon skole og barnehage
Postboks 2160
5504 Haugesund
TLF: 52 74 32 33

Besøksadresse:
Rådhuset 2. etasje østfløy
Rådhusgt. 66
5528 Haugesund

Les mer: Seksjon skole og barnehage

Skolefritidsordning

$
0
0

kommuneAlle kommuner skal ha et tilbud om skolefritidsordning (SFO) før og etter skoletid for 1. – 4. årstrinn og for barn med særskilte behov for 1. – 7. årstrinn. Kommunens plikt til å ha skolefritidsordning er begrenset til skoleåret. Det er ingen plikt for kommunene til å ha en slik ordning i feriene. Opplæringsloven gir ikke elevene rett til plass i SFO.

Skolefritidsordningen er ikke en del av grunnskoleopplæringen, og den skal være noe annet enn skole og barnehage.

Skolefritidsordningen skal være en trygg oppholdsplass for barna utover skoletiden, gi barna omsorg og tilsyn, legge til rette for lek, kultur- og fritidsaktiviteter og være tilpasset barnas og foreldrenes behov.

Arealene inne og ute må være tilpasset den aktiviteten som drives. 

Om SFO

Alle barneskoler i Haugesund har tilbud om skolefritidsordning. Ordningen er en samordnet del av skolens virksomhet, som skal utvikle og bedre barns oppvekstsvilkår. SFO skal legge til rette for frilek og organiserte tilbud, samtidig som den har et tilsynsansvar for barna. Ordningen er frivillig og gjelder for barn i 1. – 4. klasse, samt for barn med særlige behov til og med 7.trinn.

Påmelding/oppsigelse
For å melde seg på tilbudet i skolefritidsordningen må en benytte eget påmeldingsskjema. Skjemaet sendes direkte til skolen i underskrevet stand. Påmeldingsfrist er 15.mars. I påmeldingsskjemaet framkommer de ulike modellene og betalingssatser. For SFO-tilbudet er det 11 betalingsterminer i løpet av et skoleår.

Alle som er registrert påmeldt innen fristen er garantert plass påfølgende skoleår. Påmeldingen er bindende og gjelder fra og med 1.8. samme år. Påmelding til SFO gjelder til barnet går ut av 4. klasse eller til plassen sies opp skriftlig. Oppsigelsestid er satt til 3 måneder, gjeldende fra den første i hver måned.

Endring
Søknad om endring av modell fremmes på eget skjema til aktuell SFO/skole. Endring av modell kan skje med en måneds varsel og gjelder fra den 1. i hver måned. Deretter vil ny modell gjelde til barnet går ut 4. klasse eller plassen sies opp skriftlig.

SFO håndbok
Haugesund kommune har utarbeidet en egen håndbok for SFO. SFO-håndboken skal gi informasjon om innhold og organisering. SFO-håndboken er et styrende dokument som skolene er forpliktet å følge.

Betalingsreduksjon i SFO.
Kommunen kan tilby foreldre med lav betalingsevne reduksjon i foreldrebetalingen i SFO. Kommunen kan etter søknad innvilge reduksjon i foreldrebetaling for inntil et skoleår om gangen. Søknadsfristen er 31. mai for alle nye påmeldte til SFO og alle som vil søke om fornyet periode for betalingsreduksjon. Denne moderasjonsordningen er behovsprøvd, og søker må dokumentere familiens samlede bruttoinntekter. Barnet må være bosatt og ha skoleplass i Haugesund for å kunne søke betalingsreduksjon. Standardskjema må benyttes. Innen budsjettets rammer innvilges betalingsreduksjon med virkning fra den 1. i påfølgende måned etter vedtaksdato og ut skoleåret hvis det er endringer i inntektsforholdene eller eleven begynner midt i skoleåret. Vanlig betalingssats vil bli krevd inntil eventuelt vedtak om betalingsreduksjon foreligger.

Brakahaug skole SFO

Her er oversikten over aktiviteter våren 2013: vårplan_2013.docx

Privatskole

$
0
0

privatSkoler som er i privat eie. Disse skolene er regulert av privatskoleloven. 

 

Lokal beskrivelse

Den loven som regulerer frittstående grunnskoler og frittstående videregående skoler heter 'lov om frittstående skolar(friskolelova)'. Privatskoleloven har regler om godkjenning av private skoler med rett til statstilskudd.

For at en skole skal kunne godkjennes må den drive sin virksomhet på følgende grunnlag:
a) religiøst, b) anerkjent pedagogisk retning, c) internasjonalt, d) særskilt tilrettelagt videregående opplæring i kombinasjon med toppidrett, e) norsk grunnskoleopplæring i utlandet eller f) særskilt tilrettelagt opplæring for funksjonshemmede.

Gjennom godkjenningsordningen skal staten sikre at de barn og unge som går i en slik privat grunnskole oppfyller opplæringsplikten etter opplæringsloven § 2-1, og den forpliktelse Norge har etter bl.a. barnekonvensjonen til å sikre at barn får nødvendig grunnopplæring og mulighet til å velge alternative skoler til den offentlige skolen.

Den som tar videregående opplæring ved en privat videregående skole godkjent etter privatskoleloven, tar ut den rett vedkommende har til videregående opplæring etter opplæringsloven § 3-1.

Godkjenning etter privatskoleloven innebærer at det blir stilt krav til hvordan virksomheten blir drevet. Det følger av privatskoleloven at departementet fører tilsyn med skoler som driver i medhold av privatskoleloven. Departementets tilsynsmyndighet er delegert via Utdanningsdirektoratet til fylkesmannen i det enkelte fylke.

Det er fastsatt to forskrifter til privatskoleloven. For det første den mer generelle forskriften til loven – privatskoleforskriften. Denne forskriften inneholder blant annet mer detaljerte regler om elevvurdering, eksamen, klage og skyss. For det andre økonomiforskrift til privatskoleloven som inneholder regler om budsjett, regnskap, kontroll og revisjon for privatskoler.

Har du spørsmål om fortolkningen av privatskoleloven, rettes disse til fylkesmannen i det fylket du bor. Fylkesmannen som statens representant i fylket er delegert ansvaret å fortolke regelverket og gi veiledning på dette området.

Kontakt oss

Seksjon skole og barnehage

Seksjon skole og barnehage
Postboks 2160
5504 Haugesund
TLF: 52 74 32 33

Besøksadresse:
Rådhuset 2. etasje østfløy
Rådhusgt. 66
5528 Haugesund

Les mer: Seksjon skole og barnehage

Skjema / Dokumenter

Lenker til dokumenter eller annet her. Skjema vil her komme integrert med tjenesten.

Pedagogisk-psykologisk tjeneste

$
0
0

kommuneDen pedagogisk-psykologiske tjenesten (PPT) er en kommunal tjeneste med hjemmel i Opplæringsloven. Målgruppen for Pedagogisk-psykologisk tjeneste er barn, ungdom og elever som ikke har eller ikke kan få tilfredsstillende utbytte av det ordinære opplæringstilbudet.

Tjenesten skal i sitt arbeid ha fokus på barn og unges behov for gode utviklingsbetingelser i barnehage og skole, og har særlig ansvar for å hjelpe skoler og barnhager med å legge til rette for barn med spesielle behov.

Den har også ansvar for voksne med rett til grunnskoleopplæring.

PPT skal sørge for at det blir utarbeidet en sakkyndig vurdering der loven krever det. Dette gjøres ved vurdering av behov for spesialpedagogiske tiltak for barn i førskolealder og elever i grunnskolen, og for voksne med rett til opplæring.

Alle kommuner og fylkeskommuner skal ha en pedagogisk-psykologisk tjeneste.

Henvisning til tjenesten kan foretas av foresatte eller i samråd med barnehage/skole. Unge over 15 år kan selv ta initiativ til kontakt med tjenesten, eventuelt i samarbeid med skolen. 

Lokal beskrivelse

Barn, unge og voksne med særskilte behov skal få hjelp fra PPT-tjenesten slik at de sikres gode opplærings- og utviklingsmuligheter. PPT skal bistå barnehager og skoler i arbeidet med tilpasset opplæring. Målgruppen er først og fremst barn, unge og deres foresatte, og i en viss utstrekning voksne med rett til spesialundervisning. PPT skal hjelpe barn og ungdom i alderen 0 – 16 år og voksne som har særlige opplæringsbehov. Det blir lagt særlig vekt på å forebygge at vansker utvikler seg, bl.a. ved å prioritere førskolebarn.

Foreldre- og eller elever kan også selv ta kontakt med PPT uten anbefaling fra lege, skole eller barnehage. Dette kan skje ved direkte henvendelse personlig, ved å bruke henvisninsskjemaet eller ved telefon. Barnehager/skoler har eget henvisningsskjema og dette sendes til PPT. All hjelp fra PPT er gratis. PP-tjenestens sentrale arbeidsmåter er hjelp til det enkelte barn/elev, konsultasjon, utredning og kompetanseutvikling. Dette omfatter: Kartlegging av det enkelte barn/elevs vansker og muligheter. Konsultasjon i forhold til barnehagen/skolen, veiledning til foresatte. Sakkyndig utredning/tilråding i forhold til spesialpedagogisk hjelp/undervisning. Behandling og viderehenvisning, samarbeid med andre. Kompetanse og organisasjonsutvikling.

Kontakt oss

Pedagogisk- psykologisk tjeneste

Pedagogisk Psykologisk Tjeneste (PPT)
Telefon 52 74 34 80
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Besøksadresse:
Skåregata 101
5528 Haugesund

BUP
Telefon 52 73 28 00
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Postadresse
Haugesund sjukehus
Helse Fonna BUP
Postboks 2170
5504 Haugesund

Besøksadresse
Vinjesgate 10
5522 Haugesund

Les mer: Pedagogisk- psykologisk tjeneste

Leirskole

$
0
0

kommuneEn leirskole tar imot skoleklasser/elevgrupper for en kortere periode, og den legger til rette for undervisning i leisskolens nærmiljø.

Kommunen har etter § 2-15 i opplæringsloven ikke lov til å kreve noen former for egenbetaling/egenandel i forbindelse med leirskoleopphold (reise, kost og losji).

Lokal beskrivelse

Leirskole er et undervisningstilbud for en kortere tid til elever i grunnskolen. Som regel er leirskolen lagt til et mijø som atskiller seg fra elevenes skolemiljø f.eks. bondegård, fjellet, sjøen.

Elevaktivitetene i forbindelse med leirskolen er som regel hovedsakelig utendørs. Det kan ikke kreves foreldrebetaling for opphold på leirskole, viser til opplæringslova:

§ 2-15. Rett til gratis offentleg grunnskoleopplæring
Elevane har rett til gratis offentleg grunnskoleopplæring. Kommunen kan ikkje krevje at elevane eller foreldra dekkjer utgifter i samband med grunnskoleopplæringa, til dømes utgifter til undervisningsmateriell, transport i skoletida, leirskoleopphald, ekskursjonar eller andre turar som er ein del av grunnskoleopplæringa.

Røvær leirskole
Siden starten i 1986, har alle grunnskoleelevene i Haugesund vært på Leirskole på Røvær. I løpet av en sesong er rundt 500 elever fra Haugesund innom leirskolen. I tillegg får leirskolen besøk av elevene i 6-7 klasse fra Odda kommune. Her får de et ramsalt møte med kystkulturen, der hav møter himmel. Både i teori og praksis. Mye praksis.

Det aller meste av tiden oppholder elever og lærere seg under åpen himmel; omgitt av naturens former og farger, lyder og lukter. I sol og i regn, i storm som i havblikk. Her ligger også mulighetene for de sterkeste inntrykkene og det største utbyttet.

Faglig konsentrerer leirskolen seg om områder med særlig tilknytning til stedet og mulighetene på plassen: fiske med garn, teiner, snører og stenger, samt behandling av fangsten. Videre ser de nærmere på livet i fjæra og øver seg i praktisk båtbruk i robåt og kano, og under seil ombord i seilskøyta Duen. De streifer dessuten innom emner som lokalhistorie, tauverk og knuter, fugleliv, samarbeid og sosiale omgangsformer.

Leirskolesesongen varer fra begynnelsen av mars til slutten av oktober. Elevene bor i 6-8-manns rom på Sjøhuset, et renovert sildesalteri fra 1892. Her er det liggeplass til 32, slik at det i praksis er plass til én klasse om gangen.

Kontakt oss

Seksjon skole og barnehage

Seksjon skole og barnehage
Postboks 2160
5504 Haugesund
TLF: 52 74 32 33

Besøksadresse:
Rådhuset 2. etasje østfløy
Rådhusgt. 66
5528 Haugesund

Les mer: Seksjon skole og barnehage

Kontaktperson Røvær leirskole
Anders Færevåg
Tlf.:52 71 80 47
Mobil: 95 007 360
E-post til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeundervisning

$
0
0

kommuneForeldre/Foresatte underviser selv egne barn. Kommunen fører tilsyn med hjemmeundervisningen, og den kan også innkalle barnet/ungdommen til prøver. Hvis lovens krav til undervisning i hjemmet ikke oppfylles, må kommunen kreve at barnet begynner på ordinær skole.

Retten til spesialundervisning hjelder ikke for elever som mottar hjemmeundervisning. 

Hjemmeundervisning gir ikke rett til økonomisk kompensasjon, og kommunen plikter heller ikke å holde elevene med undervisningsmateriell.

Lokal beskrivelse

I Norge har barn opplæringplikt, og denne opplæringen må ikke nødvendigvis skje i offentlig grunnskole. For å starte hjemmeundervisning må foreldrene sende et informasjonsbrev til kommunen.

Tilsyn med hjemmeundervisning
Hjemmeundervisning innebærer at foreldrene selv gir opplæring til egne barn. Kommunen fører tilsyn med hjemmeundervisningen i samarbeid med foreldrene. Tilsyn med hjemmeundervisning er hjemlet i opplæringsloven § 14-2 . Kommunen kan også innkalle eleven inn til prøver. Dersom det viser seg gjennom tilsyn at lovens krav til hjemmeundervisningen ikke oppfylles, skal kommunen kreve at barnet begynner i skole.

Kontakt oss

Seksjon skole og barnehage

Seksjon skole og barnehage
Postboks 2160
5504 Haugesund
TLF: 52 74 32 33

Besøksadresse:
Rådhuset 2. etasje østfløy
Rådhusgt. 66
5528 Haugesund

Les mer: Seksjon skole og barnehage

Grunnskoleopplæring for voksne

$
0
0

kommuneGrunnskoleopplæring spesielt organisert for voksne. Voksne med rett til grunnskoleopplæring har også rett til rådgivning for å kartlegge sitt opplæringsbehov, og rett til en opplæring som er tilpasset sin kompetanse og behov for progresjon. Det stilles ikke krav om at voksne må gjennomføre opplæring i hele fag.

Lokal beskrivelse

Breidablik læringssenter tilbyr eksamensrettet grunnskoleopplæring for voksne over 16 år. Tilbudet er ment for voksne som av ulike grunner ikke har fullført hele eller deler av grunnskolen. Grunnskoletilbudet går over to eller tre år og gir opplæring i de fagene som kreves for å kunne utstede vitnemål: norsk, matematikk, naturfag, samfunnsfag og engelsk. Undervisningen følger ordinær læreplan (Kunnskapsløftet) for grunnskolen. Utdanningsløpet avsluttes med skriftlig og muntlig eksamen og vitnemål. Det er også mulig å søke opplæring i en eller flere grunnleggende ferdigheter (uttrykke seg skriftlig og muntlig, kunne regne, lese og bruke digitale verktøy). Med vitnemål fra grunnskole kan du søke videregående opplæring.

Opplæringen er organisert i tre klasser: G1, G2 og G3. For å kunne starte i G2 (toårig skoleløp) må søker ha norskkunnskaper tilsvarende norskprøve 2. Søkere som trenger forberedende opplæring i ett eller flere fag, starter i G1 og følger et tre- eller fireårig skoleløp, alt etter faglig utvikling og nivå. Alle søkere blir kartlagt og testet i fagene matematikk, norsk og engelsk. Vi tilbyr opplæring som i stor grad er tilpasset den enkelte.

Personer fra land med høy forekomst av tuberkuose må vise resultat av tuberkuloseundersøkelse før de blir tatt inn på grunnskoleopplæringen. Folkehelseinstituttet bestemmer hvilke land dette gjelder. Du finner en oversikt over dette på folkehelseinstituttets nettsider. Tuberkuloseundersøkelse for personer bosatt i Haugesund kommune gjennomføres på Sentrum helsestasjon, telefon 52 74 41 10.

Opplæring og undervisningsmateriell er gratis.  Ta kontakt med oss for nærmere informasjon!

Kontakt oss

Breidablik læringssenter

Besøksadresse:
Skåregata 109
5527 Haugesund

Postadresse:
Breidablik læringssenter
Postboks 500
5501 Haugesund

Tlf: 52 74 36 30
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Les mer: Breidablik læringssenter


Grunnskole

$
0
0

kommuneDen obligatoriske grunnskoleopplæringen i Norge er tiårig, og barna starter på skolen når de er 6 år. Grunnskolen bygger på prinsippet om likeverdig og tilpasset opplæring for alle.

Grunnskoleopplæringen bygger på prinsippet om likeverdig og tilpasset opplæring for alle i en inkluderende fellesskole. Det er et mål at alle elever skal oppnå grunnleggende ferdigheter og oppleve mestring og utfordring i skolen.

Grunnskoleopplæringen er gratis. Det gjelder også alt undervisningsmateriell.

Lokal beskrivelse

Haugesund kommune har ti offentlige barneskoler og fem offentlige ungdomsskoler.

Tre av skolene er kombinerte barne- og ungdomsskoler, Hauge, Skåredalen og Røvær.

Haraldsvang skole har egne avdelinger ved Fagerheim og Hagland, som gir alternativt skoletilbud til elever med spesielle utfordringer.

Breidablik læringssenter er mottaksskole for flyktninger og innvandrere og har tilbud for elever både på barnetrinnet og ungdomstrinnet. Læringssenteret gir også tjenester innenfor undervisning og opplæring for voksne i forhold til opplæringslovens og introduksjonslovens bestemmelser.

Det er to private skoler i Haugesund. Steinerskolen har både barne- og ungdomstrinn. Danielsen ungdomsskole Haugesund startet opp skoleåret 2012-13 med 8. og 9. trinn. 

Trykk på navnet på skolen for å komme til skolens egen nettside:

Barneskoler:

Ungdomsskoler:

Andre skoler:

Private skoler:

Innskrivning
Alle foreldre/ foresatte få skriftlig henvendelse fra den aktuelle skolen innen utløpet av september måned. Her vil innskrivingsskjema være vedlagt. Skjemaet skal returneres til skolen innen 15. oktober samme år.

Skjema som sendes ut, kan lastes ned her på nettsidene (se fanen som heter dokumenter/skjema) og på nettsidene til den enkelte skole. Skjema kan også hentes på Servicesenteret i Kirkegata 85 eller ved den enkelte skole. Har du spørsmål, ta kontakt med skolen ditt barn skal begynne på.

Utsatt eller fremskutt skolestart
Grunnskoleopplæringa skal til vanlig ta til det kalenderåret barnet fyller 6 år. Men Opplæringsloven (§ 2-1) gir mulighet til å søke om dispensasjon fra vanlig opptaksalder (utsatt/fremskutt skolestart). Kommunen kan etter sakkyndig vurdering la et barn begynne på skolen ett år før - når det innen 1. april har fylt 5 år (rundskriv F-56/98 fra KUF).

Foreldre som ønsker utsatt skolestart for sitt barn, må sende søknadsskjema om utsatt
skolestart til rektor ved den aktuelle skole innen utgangen av januar det året barnet fyller 6 år.
Rektor videresender til rådmannen, som tar avgjørelse etter å ha innhentet uttalelser fra
PP-tjenesten.

Foreldre som ønsker fremskutt skolestart sender søknaden til rådmannen innen utgangen av januar det aktuelle året. Avgjørelse blir tatt etter innhentet uttalelser fra PP-tjenesten.

Skjema som sendes ut, kan lastes ned her på nettsidene og på nettsidene til den enkelte skole. Skjema kan også hentes på Servicesenteret i Kirkegata 85 eller ved den enkelte skole.

Søknad om annen skole
Ifølge opplæringslovens §8-1, andre ledd er det anledning å søke om skolegang ved annen skole enn den eleven sokner til. Rektor ved skolen vil kunne gi nærmere informasjon om saksgang.

Kontakt oss

Seksjon skole og barnehage

Seksjon skole og barnehage
Postboks 2160
5504 Haugesund
TLF: 52 74 32 33

Besøksadresse:
Rådhuset 2. etasje østfløy
Rådhusgt. 66
5528 Haugesund

Les mer: Seksjon skole og barnehage

SFO

Alle kommuner skal ha et tilbud om skolefritidsordning (SFO) før og etter skoletid for 1. – 4. årstrinn og for barn med særskilte behov for 1. – 7. årstrinn. Kommunens plikt til å ha skolefritidsordning er begrenset til skoleåret. Det er ingen plikt for kommunene til å ha en slik ordning i feriene. Opplæringsloven gir ikke elevene rett til plass i SFO.

Les mer om SFO her >>>

Bibliotektjenester

$
0
0

kommuneBibliotek betyr "boksamling". Bibliotektjenester er alle former for bibliotek.

 

Lokal beskrivelse

I Haugesund kommune er det Haugesund Folkebibliotek som er ansvarlig for bibliotektjenestene. Biblioteket er innholdsrikt, og du får hjelp til det aller meste.

Biblioteket har en barne- og undomsavdeling, voksenavdeling i tillegg til lesesal for studenter. Les mer på bibliotekets egen nettside : Haugesund Folkebibliotek

Skolebibliotek
Skolebibliotek er bibliotek eller boksamlinger på skoler og i læringsinstitusjoner. Begrepet brukes i Norge særlig om bibliotek for elever i grunnskolen og i videregående skole slik det er definert i Opplæringsloven fra 1998.

Skolebibliotekene i Norge eies og drives av de enkelte skolene. De skal tjene skolens formål og derfor ha en pedagogisk innretning, det vil si dekke de behovene elevene og lærerne har for litteratur og informasjon til lesetrening, lystlesing og informasjonssøk. Informasjonskompetanse er et viktig stikkord i en skolebibliotekars hverdag.

Skolebibliotekene innholder i tillegg til bøker og blader også lyd- og bildemedier som lydkassetter, CD-plater, videoer og DVD-plater. Mange skolebibliotek har også egne datamaskiner med Internett, til bruk for elevene. Bibliotek utstyrt med slikt multimediautstyr ble på 70- og 80-tallet kalt mediatek. På nybygde skoler er bibliotekene ofte plassert i egne lokaler sentralt i skolebygget. Tankegangen bak er at biblioteket skal være «skolens hjerte».

Haugesund folkebibliotek sine egne nettsider >>>

Kontakt oss

Haugesund Folkebibliotek

Besøksadresse:
Kirkegata 151

Telefon.: Voksenavdelingen 52 74 44 60

Telefon.: Barne- og ungdomsavdelingen 52 74 44 70

Telefon Lesesal 52 74 44 63

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Åpningstider
Mandag 10:00 - 19:00
Tirsdag 10:00 - 19:00
Onsdag 10:00 - 16:00
Torsdag 10:00 - 19:00
Fredag 10:00 - 16:00
Lørdag 10:00 - 14:00
Søndag Stengt

   Enhetsleder: Torill Borge Horneland

Les mer: Haugesund Folkebibliotek

Haugesund folkebibliotek sine egne nettsider >>>

Ansvarlig enhet

Om biblioteket

Besøksadresse:Kirkegt. 151,  5527 Haugesund
Postadresse:Postboks 40, 5501 Haugesund

Utlån, voksne Tlf.: 52 74 44 60
Barne- og ungdomsavd. Tlf.: 52 74 44 70

Lesesalen/lokalhistorisk avd. Tlf.: 52 74 44 63
Oppsøkende avd.: Tlf.: 52 74 44 66

Kontoret: Tlf.: 52 74 44 75/76
Førstebibliotekar: Tlf.: 52 74 44 77

Biblioteksjef Tlf.: 52 74 44 78
Telefaksnr.: Tlf.: 52 74 44 61

Kopi av Hjemmesiden 2009 001

 

 

Les mer: Om biblioteket

Haugesund folkebibliotek sine egne nettsider >>>

Skolerute

$
0
0

kommuneKalenderoversikt over ferieavviklingen i grunnskolen.

Skoleruter

Nedenfor finner du lenke til kommunens skolerute med oversikt over ferie- og fridager.

icon Skolerute for 2014 - 2015 (27.39 kB)

icon Skolerute for 2013 - 2014 (72.77 kB)

icon Skolerute for 2012 - 2013 (51.83 kB)

Dersom eleven skal søkes fri utover 2 dager, benyttes skjemaet nedenfor (link). Skjemaet benyttes også for fravær på 1 eller 2 dager dersom man ønsker å samtidig søke om at fraværet ikke påføres vitnemålet (samme skjema/søknad). Søknaden leveres til kontaktlærer eller i ekspedisjonen, eller sendes per e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. .

icon Søknad om fri -wordfil (148 kB)
icon Søknad om fri -pdf (178.76 kB)

 

Kontakt oss

Seksjon skole og barnehage

Seksjon skole og barnehage
Postboks 2160
5504 Haugesund
TLF: 52 74 32 33

Besøksadresse:
Rådhuset 2. etasje østfløy
Rådhusgt. 66
5528 Haugesund

Les mer: Seksjon skole og barnehage

 

 

Skolemåltid

$
0
0

kommuneTilbud om gratis måltid i grunnskolen. Skolemåltid er et prøveprosjekt i en del kommuner. 

Lokal beskrivelse

Det ble innført gratis frukt og grønt for alle elever på skoler med ungdomstrinn fra høsten 2007.

Skolefrukt er et viktig bidrag for å gi elever et bedre kosthold og gjennom det også mer læringsutbytte. Det er rene ungdomsskoler (8.–10. trinn) og skoler med alle trinn (1.–10. trinn) som har startet opp regjeringens satsing på frukt og grønt.

– Undersøkelser viser at det er elever på ungdomstrinnet som har det dårligste kostholdet. Denne elevgruppen vil ha størst nytte av gratis frukt og grønt, og derfor er det denne gruppen som i første omgang startet med ordningen.

Kontakt oss

Seksjon skole og barnehage

Seksjon skole og barnehage
Postboks 2160
5504 Haugesund
TLF: 52 74 32 33

Besøksadresse:
Rådhuset 2. etasje østfløy
Rådhusgt. 66
5528 Haugesund

Les mer: Seksjon skole og barnehage

Privatskole

$
0
0

privatSkoler som er i privat eie. Disse skolene er regulert av privatskoleloven. 

 

Lokal beskrivelse

Den loven som regulerer frittstående grunnskoler og frittstående videregående skoler heter 'lov om frittstående skolar(friskolelova)'. Privatskoleloven har regler om godkjenning av private skoler med rett til statstilskudd.

For at en skole skal kunne godkjennes må den drive sin virksomhet på følgende grunnlag:
a) religiøst, b) anerkjent pedagogisk retning, c) internasjonalt, d) særskilt tilrettelagt videregående opplæring i kombinasjon med toppidrett, e) norsk grunnskoleopplæring i utlandet eller f) særskilt tilrettelagt opplæring for funksjonshemmede.

Gjennom godkjenningsordningen skal staten sikre at de barn og unge som går i en slik privat grunnskole oppfyller opplæringsplikten etter opplæringsloven § 2-1, og den forpliktelse Norge har etter bl.a. barnekonvensjonen til å sikre at barn får nødvendig grunnopplæring og mulighet til å velge alternative skoler til den offentlige skolen.

Den som tar videregående opplæring ved en privat videregående skole godkjent etter privatskoleloven, tar ut den rett vedkommende har til videregående opplæring etter opplæringsloven § 3-1.

Godkjenning etter privatskoleloven innebærer at det blir stilt krav til hvordan virksomheten blir drevet. Det følger av privatskoleloven at departementet fører tilsyn med skoler som driver i medhold av privatskoleloven. Departementets tilsynsmyndighet er delegert via Utdanningsdirektoratet til fylkesmannen i det enkelte fylke.

Det er fastsatt to forskrifter til privatskoleloven. For det første den mer generelle forskriften til loven – privatskoleforskriften. Denne forskriften inneholder blant annet mer detaljerte regler om elevvurdering, eksamen, klage og skyss. For det andre økonomiforskrift til privatskoleloven som inneholder regler om budsjett, regnskap, kontroll og revisjon for privatskoler.

Har du spørsmål om fortolkningen av privatskoleloven, rettes disse til fylkesmannen i det fylket du bor. Fylkesmannen som statens representant i fylket er delegert ansvaret å fortolke regelverket og gi veiledning på dette området.

Kontakt oss

Seksjon skole og barnehage

Seksjon skole og barnehage
Postboks 2160
5504 Haugesund
TLF: 52 74 32 33

Besøksadresse:
Rådhuset 2. etasje østfløy
Rådhusgt. 66
5528 Haugesund

Les mer: Seksjon skole og barnehage

Skjema / Dokumenter

Lenker til dokumenter eller annet her. Skjema vil her komme integrert med tjenesten.

Pedagogisk-psykologisk tjeneste

$
0
0

kommuneDen pedagogisk-psykologiske tjenesten (PPT) er en kommunal tjeneste med hjemmel i Opplæringsloven. Målgruppen for Pedagogisk-psykologisk tjeneste er barn, ungdom og elever som ikke har eller ikke kan få tilfredsstillende utbytte av det ordinære opplæringstilbudet.

Tjenesten skal i sitt arbeid ha fokus på barn og unges behov for gode utviklingsbetingelser i barnehage og skole, og har særlig ansvar for å hjelpe skoler og barnhager med å legge til rette for barn med spesielle behov.

Den har også ansvar for voksne med rett til grunnskoleopplæring.

PPT skal sørge for at det blir utarbeidet en sakkyndig vurdering der loven krever det. Dette gjøres ved vurdering av behov for spesialpedagogiske tiltak for barn i førskolealder og elever i grunnskolen, og for voksne med rett til opplæring.

Alle kommuner og fylkeskommuner skal ha en pedagogisk-psykologisk tjeneste.

Henvisning til tjenesten kan foretas av foresatte eller i samråd med barnehage/skole. Unge over 15 år kan selv ta initiativ til kontakt med tjenesten, eventuelt i samarbeid med skolen. 

Lokal beskrivelse

Barn, unge og voksne med særskilte behov skal få hjelp fra PPT-tjenesten slik at de sikres gode opplærings- og utviklingsmuligheter. PPT skal bistå barnehager og skoler i arbeidet med tilpasset opplæring. Målgruppen er først og fremst barn, unge og deres foresatte, og i en viss utstrekning voksne med rett til spesialundervisning. PPT skal hjelpe barn og ungdom i alderen 0 – 16 år og voksne som har særlige opplæringsbehov. Det blir lagt særlig vekt på å forebygge at vansker utvikler seg, bl.a. ved å prioritere førskolebarn.

Foreldre- og eller elever kan også selv ta kontakt med PPT uten anbefaling fra lege, skole eller barnehage. Dette kan skje ved direkte henvendelse personlig, ved å bruke henvisninsskjemaet eller ved telefon. Barnehager/skoler har eget henvisningsskjema og dette sendes til PPT. All hjelp fra PPT er gratis. PP-tjenestens sentrale arbeidsmåter er hjelp til det enkelte barn/elev, konsultasjon, utredning og kompetanseutvikling. Dette omfatter: Kartlegging av det enkelte barn/elevs vansker og muligheter. Konsultasjon i forhold til barnehagen/skolen, veiledning til foresatte. Sakkyndig utredning/tilråding i forhold til spesialpedagogisk hjelp/undervisning. Behandling og viderehenvisning, samarbeid med andre. Kompetanse og organisasjonsutvikling.

Kontakt oss

Pedagogisk- psykologisk tjeneste

Pedagogisk Psykologisk Tjeneste (PPT)
Telefon 52 74 34 80
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Besøksadresse:
Skåregata 101
5528 Haugesund

BUP
Telefon 52 73 28 00
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Postadresse
Haugesund sjukehus
Helse Fonna BUP
Postboks 2170
5504 Haugesund

Besøksadresse
Vinjesgate 10
5522 Haugesund

Les mer: Pedagogisk- psykologisk tjeneste

Leirskole

$
0
0

kommuneEn leirskole tar imot skoleklasser/elevgrupper for en kortere periode, og den legger til rette for undervisning i leisskolens nærmiljø.

Kommunen har etter § 2-15 i opplæringsloven ikke lov til å kreve noen former for egenbetaling/egenandel i forbindelse med leirskoleopphold (reise, kost og losji).

Lokal beskrivelse

Leirskole er et undervisningstilbud for en kortere tid til elever i grunnskolen. Som regel er leirskolen lagt til et mijø som atskiller seg fra elevenes skolemiljø f.eks. bondegård, fjellet, sjøen.

Elevaktivitetene i forbindelse med leirskolen er som regel hovedsakelig utendørs. Det kan ikke kreves foreldrebetaling for opphold på leirskole, viser til opplæringslova:

§ 2-15. Rett til gratis offentleg grunnskoleopplæring
Elevane har rett til gratis offentleg grunnskoleopplæring. Kommunen kan ikkje krevje at elevane eller foreldra dekkjer utgifter i samband med grunnskoleopplæringa, til dømes utgifter til undervisningsmateriell, transport i skoletida, leirskoleopphald, ekskursjonar eller andre turar som er ein del av grunnskoleopplæringa.

Røvær leirskole
Siden starten i 1986, har alle grunnskoleelevene i Haugesund vært på Leirskole på Røvær. I løpet av en sesong er rundt 500 elever fra Haugesund innom leirskolen. I tillegg får leirskolen besøk av elevene i 6-7 klasse fra Odda kommune. Her får de et ramsalt møte med kystkulturen, der hav møter himmel. Både i teori og praksis. Mye praksis.

Det aller meste av tiden oppholder elever og lærere seg under åpen himmel; omgitt av naturens former og farger, lyder og lukter. I sol og i regn, i storm som i havblikk. Her ligger også mulighetene for de sterkeste inntrykkene og det største utbyttet.

Faglig konsentrerer leirskolen seg om områder med særlig tilknytning til stedet og mulighetene på plassen: fiske med garn, teiner, snører og stenger, samt behandling av fangsten. Videre ser de nærmere på livet i fjæra og øver seg i praktisk båtbruk i robåt og kano, og under seil ombord i seilskøyta Duen. De streifer dessuten innom emner som lokalhistorie, tauverk og knuter, fugleliv, samarbeid og sosiale omgangsformer.

Leirskolesesongen varer fra begynnelsen av mars til slutten av oktober. Elevene bor i 6-8-manns rom på Sjøhuset, et renovert sildesalteri fra 1892. Her er det liggeplass til 32, slik at det i praksis er plass til én klasse om gangen.

Kontakt oss

Seksjon skole og barnehage

Seksjon skole og barnehage
Postboks 2160
5504 Haugesund
TLF: 52 74 32 33

Besøksadresse:
Rådhuset 2. etasje østfløy
Rådhusgt. 66
5528 Haugesund

Les mer: Seksjon skole og barnehage

Kontaktperson Røvær leirskole
Anders Færevåg
Tlf.:52 71 80 47
Mobil: 95 007 360
E-post til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Hjemmeundervisning

$
0
0

kommuneForeldre/Foresatte underviser selv egne barn. Kommunen fører tilsyn med hjemmeundervisningen, og den kan også innkalle barnet/ungdommen til prøver. Hvis lovens krav til undervisning i hjemmet ikke oppfylles, må kommunen kreve at barnet begynner på ordinær skole.

Retten til spesialundervisning hjelder ikke for elever som mottar hjemmeundervisning. 

Hjemmeundervisning gir ikke rett til økonomisk kompensasjon, og kommunen plikter heller ikke å holde elevene med undervisningsmateriell.

Lokal beskrivelse

I Norge har barn opplæringplikt, og denne opplæringen må ikke nødvendigvis skje i offentlig grunnskole. For å starte hjemmeundervisning må foreldrene sende et informasjonsbrev til kommunen.

Tilsyn med hjemmeundervisning
Hjemmeundervisning innebærer at foreldrene selv gir opplæring til egne barn. Kommunen fører tilsyn med hjemmeundervisningen i samarbeid med foreldrene. Tilsyn med hjemmeundervisning er hjemlet i opplæringsloven § 14-2 . Kommunen kan også innkalle eleven inn til prøver. Dersom det viser seg gjennom tilsyn at lovens krav til hjemmeundervisningen ikke oppfylles, skal kommunen kreve at barnet begynner i skole.

Kontakt oss

Seksjon skole og barnehage

Seksjon skole og barnehage
Postboks 2160
5504 Haugesund
TLF: 52 74 32 33

Besøksadresse:
Rådhuset 2. etasje østfløy
Rådhusgt. 66
5528 Haugesund

Les mer: Seksjon skole og barnehage

Grunnskoleopplæring for voksne

$
0
0

kommuneGrunnskoleopplæring spesielt organisert for voksne. Voksne med rett til grunnskoleopplæring har også rett til rådgivning for å kartlegge sitt opplæringsbehov, og rett til en opplæring som er tilpasset sin kompetanse og behov for progresjon. Det stilles ikke krav om at voksne må gjennomføre opplæring i hele fag.

Lokal beskrivelse

Breidablik læringssenter tilbyr eksamensrettet grunnskoleopplæring for voksne over 16 år. Tilbudet er ment for voksne som av ulike grunner ikke har fullført hele eller deler av grunnskolen. Grunnskoletilbudet går over to eller tre år og gir opplæring i de fagene som kreves for å kunne utstede vitnemål: norsk, matematikk, naturfag, samfunnsfag og engelsk. Undervisningen følger ordinær læreplan (Kunnskapsløftet) for grunnskolen. Utdanningsløpet avsluttes med skriftlig og muntlig eksamen og vitnemål. Det er også mulig å søke opplæring i en eller flere grunnleggende ferdigheter (uttrykke seg skriftlig og muntlig, kunne regne, lese og bruke digitale verktøy). Med vitnemål fra grunnskole kan du søke videregående opplæring.

Opplæringen er organisert i tre klasser: G1, G2 og G3. For å kunne starte i G2 (toårig skoleløp) må søker ha norskkunnskaper tilsvarende norskprøve 2. Søkere som trenger forberedende opplæring i ett eller flere fag, starter i G1 og følger et tre- eller fireårig skoleløp, alt etter faglig utvikling og nivå. Alle søkere blir kartlagt og testet i fagene matematikk, norsk og engelsk. Vi tilbyr opplæring som i stor grad er tilpasset den enkelte.

Personer fra land med høy forekomst av tuberkuose må vise resultat av tuberkuloseundersøkelse før de blir tatt inn på grunnskoleopplæringen. Folkehelseinstituttet bestemmer hvilke land dette gjelder. Du finner en oversikt over dette på folkehelseinstituttets nettsider. Tuberkuloseundersøkelse for personer bosatt i Haugesund kommune gjennomføres på Sentrum helsestasjon, telefon 52 74 41 10.

Opplæring og undervisningsmateriell er gratis.  Ta kontakt med oss for nærmere informasjon!

Kontakt oss

Breidablik læringssenter

Besøksadresse:
Skåregata 109
5527 Haugesund

Postadresse:
Breidablik læringssenter
Postboks 500
5501 Haugesund

Tlf: 52 74 36 30
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Les mer: Breidablik læringssenter

Grunnskole

$
0
0

kommuneDen obligatoriske grunnskoleopplæringen i Norge er tiårig, og barna starter på skolen når de er 6 år. Grunnskolen bygger på prinsippet om likeverdig og tilpasset opplæring for alle.

Grunnskoleopplæringen bygger på prinsippet om likeverdig og tilpasset opplæring for alle i en inkluderende fellesskole. Det er et mål at alle elever skal oppnå grunnleggende ferdigheter og oppleve mestring og utfordring i skolen.

Grunnskoleopplæringen er gratis. Det gjelder også alt undervisningsmateriell.

Lokal beskrivelse

Haugesund kommune har ti offentlige barneskoler og fem offentlige ungdomsskoler.

Tre av skolene er kombinerte barne- og ungdomsskoler, Hauge, Skåredalen og Røvær.

Haraldsvang skole har egne avdelinger ved Fagerheim og Hagland, som gir alternativt skoletilbud til elever med spesielle utfordringer.

Breidablik læringssenter er mottaksskole for flyktninger og innvandrere og har tilbud for elever både på barnetrinnet og ungdomstrinnet. Læringssenteret gir også tjenester innenfor undervisning og opplæring for voksne i forhold til opplæringslovens og introduksjonslovens bestemmelser.

Det er to private skoler i Haugesund. Steinerskolen har både barne- og ungdomstrinn. Danielsen ungdomsskole Haugesund startet opp skoleåret 2012-13 med 8. og 9. trinn. 

Trykk på navnet på skolen for å komme til skolens egen nettside:

Barneskoler:

Ungdomsskoler:

Andre skoler:

Private skoler:

Innskrivning
Alle foreldre/ foresatte få skriftlig henvendelse fra den aktuelle skolen innen utløpet av september måned. Her vil innskrivingsskjema være vedlagt. Skjemaet skal returneres til skolen innen 15. oktober samme år.

Skjema som sendes ut, kan lastes ned her på nettsidene (se fanen som heter dokumenter/skjema) og på nettsidene til den enkelte skole. Skjema kan også hentes på Servicesenteret i Kirkegata 85 eller ved den enkelte skole. Har du spørsmål, ta kontakt med skolen ditt barn skal begynne på.

Utsatt eller fremskutt skolestart
Grunnskoleopplæringa skal til vanlig ta til det kalenderåret barnet fyller 6 år. Men Opplæringsloven (§ 2-1) gir mulighet til å søke om dispensasjon fra vanlig opptaksalder (utsatt/fremskutt skolestart). Kommunen kan etter sakkyndig vurdering la et barn begynne på skolen ett år før - når det innen 1. april har fylt 5 år (rundskriv F-56/98 fra KUF).

Foreldre som ønsker utsatt skolestart for sitt barn, må sende søknadsskjema om utsatt
skolestart til rektor ved den aktuelle skole innen utgangen av januar det året barnet fyller 6 år.
Rektor videresender til rådmannen, som tar avgjørelse etter å ha innhentet uttalelser fra
PP-tjenesten.

Foreldre som ønsker fremskutt skolestart sender søknaden til rådmannen innen utgangen av januar det aktuelle året. Avgjørelse blir tatt etter innhentet uttalelser fra PP-tjenesten.

Skjema som sendes ut, kan lastes ned her på nettsidene og på nettsidene til den enkelte skole. Skjema kan også hentes på Servicesenteret i Kirkegata 85 eller ved den enkelte skole.

Søknad om annen skole
Ifølge opplæringslovens §8-1, andre ledd er det anledning å søke om skolegang ved annen skole enn den eleven sokner til. Rektor ved skolen vil kunne gi nærmere informasjon om saksgang.

Kontakt oss

Seksjon skole og barnehage

Seksjon skole og barnehage
Postboks 2160
5504 Haugesund
TLF: 52 74 32 33

Besøksadresse:
Rådhuset 2. etasje østfløy
Rådhusgt. 66
5528 Haugesund

Les mer: Seksjon skole og barnehage

SFO

Alle kommuner skal ha et tilbud om skolefritidsordning (SFO) før og etter skoletid for 1. – 4. årstrinn og for barn med særskilte behov for 1. – 7. årstrinn. Kommunens plikt til å ha skolefritidsordning er begrenset til skoleåret. Det er ingen plikt for kommunene til å ha en slik ordning i feriene. Opplæringsloven gir ikke elevene rett til plass i SFO.

Les mer om SFO her >>>

Skolerute

$
0
0

kommuneKalenderoversikt over ferieavviklingen i grunnskolen.

Skoleruta for grunnskolen i Haugesund kommune inneholder informasjon om start- og sluttdatoer, ferie- og helligdager samt fordelingen av planleggingsdager i skoleåret.

Noen skoler opererer med andre planleggingsdager enn de kommunale. Dette informerer i tilfellet skolene om til sine elever.

Trykk på filene under for skoleruter for skoler i Haugesund kommune.

icon Skolerute for 2015 - 2016 (19.82 kB)

icon Skolerute for 2014 - 2015 (27.39 kB)

icon Skolerute for 2013 - 2014 (72.77 kB)

 

 

Skolemåltid

$
0
0

kommuneTilbud om gratis måltid i grunnskolen. Skolemåltid er et prøveprosjekt i en del kommuner. 

Lokal beskrivelse

Det ble innført gratis frukt og grønt for alle elever på skoler med ungdomstrinn fra høsten 2007.

Skolefrukt er et viktig bidrag for å gi elever et bedre kosthold og gjennom det også mer læringsutbytte. Det er rene ungdomsskoler (8.–10. trinn) og skoler med alle trinn (1.–10. trinn) som har startet opp regjeringens satsing på frukt og grønt.

– Undersøkelser viser at det er elever på ungdomstrinnet som har det dårligste kostholdet. Denne elevgruppen vil ha størst nytte av gratis frukt og grønt, og derfor er det denne gruppen som i første omgang startet med ordningen.

Denne gratisordningen er opphevet fra og med høsten 2014.

Skolefrukt kan kjøpes via abonnementsordning på www.skolefrukt.no

Skolemelk kan kjøpes via abonnementsordning på www.skolemelk.no

Kontakt oss

Seksjon skole og barnehage
Postboks 2160
5504 Haugesund
TLF: 52 74 32 33

Besøksadresse:
Rådhuset 2. etasje østfløy
Rådhusgt. 66
5528 Haugesund

Viewing all 695 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>